Velgen stralen en poedercoaten

Velgen stralen

Stralen is een voorbehandeling bij poedercoaten, waarbij er onder hoge druk straalmiddel op de velgen wordt gespoten . Met dit proces wordt het staal van de velgen opgeruwd om een goede hechting voor de poedercoating behandeling te realiseren, tevens wordt roest en walshuid van het product verwijderd. Na het stralen kan er direct met de oppervlaktebehandeling worden gestart. Eerst velgen stralen en poedercoaten is het proces wat hierop volgt.

Velgen poedercoaten

Na het stralen zijn de velgen klaar voor het poedercoaten. Door middel van en elektrostatisch verfproces met perslucht wordt er negatief geladen poeder over de velgen verstoven. Dankzij het opgeruwde oppervlak van de velgen blijft de poeder tijdelijk aan de velg plakken, waarna het vervolgens in de oven wordt uitgemoffeld. Velgen stralen en poedercoaten maakt de velgen uiteindelijk krasvast en vochtresistent.

Velgen stralen en poedercoaten: duurzaam en mooi!

De combinatie van een voorbehandeling waarin de velgen gestraald worden maakt het poedercoaten een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en maakt het de velgen uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden. Dat maakt stralen en poedercoaten de perfecte manier om uw velgen mooier te maken en daarnaast ook nog extra bescherming te geven.

Benieuwd naar het verschil na een velgen reparatie? Bekijk dan eens ons werk.

Onze Werkwijze

U kunt kiezen uit div. Spec metallic kleuren, RAL kleuren, black chrome, of gewoon het standaard velgen-zilver. Wij poedercoaten uw velgen in 3 lagen waarna ze zeker goed beschermd zijn!

Lees meer
Bekijk onze bedrijfsvideo:

Breng uw velgen, zonder afspraak!

Een afspraak maken is niet nodig, u kunt uw velgen iedere werkdag brengen
tussen 08.00 en 16.30 op ons adres: Moleneind 6 te Asten

Wilt u bekijken wat de kosten zijn voor het poedercoaten van uw velgen? Klik dan hier:

Kosten velgen poedercoaten

Mocht u ondanks alle informatie op onze website toch nog een vraag hebben, vul dan ons contact formulier in.